Борщ з щавлю часто готують з додаванням іншої зелені начебто кропиви або шпинату, щоб суп не втрачав свій гарний зелений колір. Ми будемо додавати шпинат. Таке блюдо добре підійде вегетаріанцям, м’яса він не містить і вариться на воді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 1 пучок
- Шпинат – 1 пучок
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати борщ з щавлю без м’яса? Почищену картоплю порізати невеликими кубиками і залити в каструлі водою, поставити варитися.
очищену цибулину Порізати невеликими кубиками, чисту моркву натерти на крупній тертці.
Цибулю з морквою обсмажити в олії на гарячій сковороді до золотистого кольору.
Додати цибульно-морквяну зажарку в суп.
Розморозити шпинат, нарізати.
Розморозити щавель. Якщо зелень свіжа, то її потрібно ретельно промити, струсити вологу і нашаткувати.
Коли картопля звариться, додати в щи шпинат і щавель. Посолити і поперчити.
Яйця розбити в миску і збити віночком або вилкою.
Взяти в одну руку виделку, а в іншу миску з яйцями. Безупинно розмішуючи суп, влити тонкою цівкою яйця в щі.
Подавати борщ з щавлю гарячими з ложкою густої сметани.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса Щавлевий суп без м'яса з яйцем