Брусничний соус є відмінним доповненням до птиці і м’ясних страв. Спробувавши один раз, ви більше не захочете купувати кетчуп і т. п. Вишуканий пряний ягідний смак надає всьому особливі нотки. Для приготування можна використовувати свіжу або заморожену ягоду.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Брусниця – 500 гр.
- Біле сухе вино – 100 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чилі – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати брусничний соус до качці? Якщо використовуєте свіжу ягоду – промийте і просушіть її.
Заморожену ягоду залийте водою і залиште для розморожування, потім зайву рідину злийте.
Додайте цукор, щіпку перцю чилі і корицю, все перемішайте.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин.
Зніміть з вогню. Пробийте масу за допомогою блендера до однорідної консистенції.
Додайте вино і спробуйте вийшов соус. За смаком можна додати лимонний сік (для кислинки) або цукор.
Знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
В окремій ємності розведіть крохмаль з невеликою кількістю води. Залийте масу в соус, інтенсивно перемішуючи вміст.
Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.
Соус готовий!
Новости