На зиму можна заготовити не тільки морква по-корейськи, але і буряк таким же способом. Салат виходить пікантним, в міру гострий, відмінно зберігається в прохолодних умовах.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Буряк – 500 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати буряк по-корейськи на зиму? Буряк вимити старої губкою або щіткою. Залити холодною водою, довести до кипіння. Варити 15 хв. Злити окріп, залити холодною водою і остудити коренеплоди.

Зняти з буряка шкірку, овоч натерти на тертці для моркви по-корейськи.

Додати приправи для моркви по-корейськи, сіль, цукор, перемішати.

Часник почистити, дрібно нарубати. Залити часник рослинним маслом, довести до кипіння в сотейнику і тут же вимкнути. Довго обсмажувати часник не потрібно, наша мета в тому, щоб часник віддав олії свій аромат.

Залити буряк киплячим рослинним маслом, перемішати. Додати оцет і знову перемішати.

Перекласти буряк по-корейськи в банку, прикрити простерилизованными кришками і стерилізувати 15-20 хв. в залежності від обсягу банок. Потім заготовку закатати і прибрати в льох на зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму