На зиму можна заготовити не тільки морква по-корейськи, але і буряк таким же способом. Салат виходить пікантним, в міру гострий, відмінно зберігається в прохолодних умовах.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Буряк – 500 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати буряк по-корейськи на зиму? Буряк вимити старої губкою або щіткою. Залити холодною водою, довести до кипіння. Варити 15 хв. Злити окріп, залити холодною водою і остудити коренеплоди.
Зняти з буряка шкірку, овоч натерти на тертці для моркви по-корейськи.
Додати приправи для моркви по-корейськи, сіль, цукор, перемішати.
Часник почистити, дрібно нарубати. Залити часник рослинним маслом, довести до кипіння в сотейнику і тут же вимкнути. Довго обсмажувати часник не потрібно, наша мета в тому, щоб часник віддав олії свій аромат.
Залити буряк киплячим рослинним маслом, перемішати. Додати оцет і знову перемішати.
Перекласти буряк по-корейськи в банку, прикрити простерилизованными кришками і стерилізувати 15-20 хв. в залежності від обсягу банок. Потім заготовку закатати і прибрати в льох на зберігання.
Приємного апетиту!
Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму