Якщо при запіканні приправити буряк сіллю і цукром, а також полити невеликою кількістю рослинної олії, то вона виходить набагато смачніше, ніж зазвичай. Такий овоч можна їсти просто так, а не тільки додавати в борщі і салати. На запікання буряків, як правило, йде близько години. Якщо коренеплоди невеликі, то й того менше. Зберігати запечену буряк можна близько чотирьох днів у холодильнику. Очищати при цьому її не потрібно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 5 – 6 шт.
- Сіль велика – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати буряк з сіллю і цукром, запечена у фользі в духовці, ретельно промиваємо буряк від забруднень і видаляємо хвостики. Потім наколюємо зубочисткою кожну буряк в декількох місцях – так запікання буде проходити швидше.
Готуємо відрізки фольги для кожної буряків. Кладемо коренеплоди на шматки фольги і поливаємо невеликою кількістю рослинного масла.
Тепер посипаємо коренеплоди сіллю і цукровим піском – приблизно по дрібці того й іншого.
Щільно загортаємо кожну буряк у фольгу і добре обжимаем руками. Укладаємо загорнуту у фольгу буряк на деко і встановлюємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо приблизно сорок-п’ятдесят хвилин.
Готовність буряків перевіряємо ножем: якщо лезо входить вільно, без опору, то коренеплід готовий. Буряк дістаємо з духовки, розгортаємо і даємо охолонути. Очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням.
Смачного!