Хороший бісквіт може бути основою для будь-якого торта; ми радимо спекти його за класичним рецептом, наведеному нижче. Практикою перевірено, що такий бісквіт буде легким, ніжним і м’яким, але в той же час і не осяде. Якщо всі кроки приготування бісквіта ви зробите так, як вони описані в рецепті, ми можемо гарантувати, що ваша випічка буде вище всяких похвал! Бісквіт не обов’язково перетворювати в торт, його можна їсти просто присипавши цукровою пудрою або разом з шапкою зі збитих вершків і свіжих ягід або фруктів.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіта, який не опадає? У охолоджених яєць відокремте білки від жовтків.
Півсклянки цукру, додайте жовтки і міксером збийте масу білого кольору. До речі, хто не любить дуже солодкий бісквіт, цукру може додати і трохи менше.
Білки потрібно збивати лише в повністю сухої знежиреної посуді разом з краплею лимонного соку. Швидкість міксера – середня, час – 2 хвилини.
Потім додайте білки залишок цукру і збийте масу до стійких піків.
До збитим жовтків додайте одну третину від білкової маси і ніжно розмішайте всі разом лопаткою. Замішуйте повільно, роблячи кругові рухи в одну сторону.
Борошно просійте, в кілька прийомів додайте в тісто, додайте білки, що залишилися, також і розмішайте.
Вершковим або рослинним маслом змастіть низ форми, Вилийте тісто і выпеките бісквіт за 30 хвилин при 180 градусах. Ставте бісквіт у вже нагріту духовку. Готовність бісквіта перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Дайте готового бісквіту охолонути у відключеній і трохи прочиненими духовці, щоб він не осів від різкого перепаду температур. Коли бісквіт повністю охолоне і вистоїться мінімум 6 годин, його можна розділити на коржі для торта (якщо розрізати бісквіт раніше, він може раскрошиться). Якщо ж бісквіт не передбачається використовувати як основу для торта, їжте його, коли він хоча б на половину охолоне.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт