Для приготування смачної ситної гарячої закуски всього-то й потрібно, що картопля і спеції! До речі, бульби краще використовувати молоді, оскільки картопля по-селянськи готується разом з шкіркою. Щоб часточки пропікалися рівномірно, нарізаємо їх однакового розміру, не надто великими. Подавати таку картоплю рекомендуємо в гарячому вигляді з томатним соусом або кетчупом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 4 шт.
- Паприка – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт часточками картоплі по-селянськи, запеченого в духовці гранично простий! Так як будемо запікати картоплю з шкіркою, то важливо ретельно промити під струменем проточної води, щоб на поверхні пористої шкірки не залишилося ніяких забруднень. При необхідності використовуємо м’яку щітку. Після промивання викладаємо картоплю на рушник і добре обсушуємо кожен бульба, щоб не залишалося зайвої вологи.
Після обсушування кожен бульба розрізаємо вздовж на товсті скибочки, приблизно за півтора сантиметра. Потім скибочки ріжемо упоперек на тонкі часточки такої ж товщини. Орієнтуємося на фото. Такі шматочки картоплі зручно їсти, і вони швидко і рівномірно пропікаються.
Поміщаємо нарізані часточки в широку миску. Поверх висипаємо сіль і паприку. Кількість спецій кладемо за смаком. Перемішуємо руками так, щоб покрити спецій кожну часточку.
Деко застеляємо силіконовим килимком або пергаментом. З такою підкладкою не потрібно використовувати ніякого масла – картопля не пригорить і не прилипне. Розкладаємо часточки картоплі так, щоб вони один одного не стосувалися. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 210 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.
Поки картопля в духовці, розслабляємося і спостерігаємо, як поверхня покривається рум’яною скоринкою. Перевертати часточки не потрібно.
Готову картоплю дістаємо з духовки. Відразу перекладаємо гарячі часточки з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в супроводі томатного соусу або кетчупа.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля часточками в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою