Пропонуємо особливий варіант запікання картопляних скибочок в духовці. Особливість в тому, що часточки будемо заздалегідь відварити до напівготовності. Також такий варіант хороший тим, що не вимагає додавання олії: волога, липка поверхня картоплі після варіння відмінно утримує сипучі спеції і добре рум’яниться в духовці. Таку картопельку можуть собі дозволити навіть ті, хто сидить на дієті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Рецепт часточок картоплі без шкірки, запечені в духовці гранично простий! Картопля очищаємо від шкірки, ретельно миємо в проточній воді.

Помиту картоплю розрізаємо на акуратні поздовжні нетовсті часточки приблизно однакового розміру. Це важливо, оскільки часточки повинні рівномірно проваритися і запектися.

Поміщаємо часточки в каструлю, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Додаємо сіль за смаком. З моменту закипання варимо картоплю десять хвилин. До кінця варіння часточки повинні пом’якшити, але ще залишатися плотноватыми – середня ступінь готовності.

зливаємо Відвар, а шматочків картоплі даємо трохи обсохнути від вологи, пару хвилин.

Деко злегка змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Якщо не хочете зовсім використовувати рослинне масло, то можна застелити деко пергаментом і не змащувати його.

Викладаємо підготовлені часточки картоплі. Робимо це так, щоб вони не торкалися один одного. Коли між часточками є достатній простір, то запікаються і рум’яняться вони краще. Посипаємо скибочки зверху приправою для шашлику, сушеним орегано і сіллю за смаком.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 250 градусів.

Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин, до появи рум’яної скоринки.

Готову картоплю дістаємо з духовки і перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Кріп подрібнюємо ножем і посипаємо їм готову картоплю. Подаємо до столу в гарячому вигляді з пилу – з жару. Ідеальний супровід до таких часточок – різні соуси.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля часточками в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою