Запечений часточками картопля виходить дуже привабливим і смачним – це відмінний варіант гарніру або самостійної гарячої закуски. Особливо гарний такий картопля з різними соусами. Приготування страви дуже просте: очистити картоплю, порізати його на шматочки, заправити майонезом і спеціями, розкласти на деку. Решту зробить духовка.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Майонез – 2 – 3 ст. л.
- Приправа для картоплі – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування часточок картоплі з майонезом, запечені в духовці? Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо в проточній воді. Після промивання поміщаємо бульби на рушник і добре обсушуємо їх.
Обсушенный картоплю розрізаємо на поздовжні шматочки – часточки, не занадто тонкі, але й не великі. Поміщаємо шматочки в об’ємну миску. Додаємо до картопляним часточок прянощі: суміш спецій для картоплі, чорний мелений перець і сіль за смаком. Кладемо майонез.
Перемішуємо картопляні часточки з добавками так, щоб вони рівномірно розподілилися один по одному.
Деко або форму для запікання змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Розкладаємо деку підготовлені часточки картоплі. Бажано, щоб вони не торкалися один одного. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками на середній рівень і запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.
До кінця часу запікання картопля має помітно зарум’янитися, а всередині стати м’яким. Якщо проткнути його ножем, він повинен входити без опору.
Готову картоплю дістаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальне блюдо. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного!