Дуже простий рецепт смачної картоплі, запеченої часточками в духовці під «шапочкою» з тертого сиру, часнику і майонезу. Дуже соковито, пікантно і привабливо. Такі часточки не тільки в якості гарніру будуть хороші, але і в самостійному вигляді прикрасять будь-який стіл. У гарячому вигляді ці шматочки ідеальні: м’яка розсипчаста серединка і тягнеться сирна скоринка з ароматом часнику. Готуємо!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 – 150 гр.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для картоплі – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати часточки картоплі з сиром, часником і майонезом, запечені в духовці легко! Готуємо картоплю. Зрізаємо з нього шкірку, промиваємо. Потім поміщаємо очищені бульби в каструлю, заливаємо водою так, щоб їх покрити.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. З моменту закипання варимо картоплю протягом трьох хвилин.

Після цього воду зливаємо і даємо картоплі охолонути.

Коли картопля охолоне, розрізаємо його на поздовжні шматочки. Часточки не повинні бути занадто великими або тонкими.

Твердий сир натираємо на крупній тертці. Поміщаємо сирну стружку в миску.

Петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. З’єднуємо зелень із сиром.

Також додаємо в миску сіль, приправку для картоплі і кладемо майонез. Змішуємо ложкою всі разом, щоб вийшла густа маса.

Деко або форму для запікання застеляємо силіконовим килимком або промасленим пергаментом. Як варіант – кладемо лист фольги. Злегка змащуємо рослинним маслом.

Розкладаємо деку підготовлені часточки картоплі так, щоб вони розміщувалися окремо один від одного. На кожну часточку викладаємо сирно-майонезну масу.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками на середній рівень і запікаємо протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин.

До кінця часу запікання картопля повинна стати м’яким. Якщо проткнути його виделкою, вона повинна входити легко.

Готову картоплю дістаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальне блюдо. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з майонезом в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою