Пропонуємо цікавий варіант приготування чізкейку без вершкового сиру і навіть без сиру. Для кремової маси використовуємо сметану. Консистенція готового чізкейку дещо відрізняється від класичного, він менш щільний і володіє більшою кислинкою. Але все ж отриману випічку можна розглядати як можливу альтернативу знаменитого десерту.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне (для тіста) – 300 гр.
- Масло вершкове (для коржа) – 100 гр.
- Сметана 20% – 400 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати чізкейк без сиру просто! Печиво ламаємо на довільні шматки і покласти в чашу блендера.
печиво Подрібнюємо до стану дрібної крихти. Як варіант, можна подрібнити печиво з допомогою терки.
Подрібнене печиво змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом – вийде мокра крихта.
Утрамбовуємо крихту по периметру форми.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо форму в духовку на 10 хвилин. Корж з крихти зарум’яниться і схопиться в єдине ціле.
Поки корж печеться, готуємо продукти для кремової маси: відміряємо потрібну кількість сметани і цукру.
В широкій мисці змішуємо сметану з цукром, додаємо яйця, крохмаль і ванілін.
Збиваємо всі разом вручну з допомогою віночка або міксером на середній швидкості.
Виливаємо приготований крем на спечений корж і знову ставимо форму в духовку. Випікаємо протягом 40-50 хвилин на середньому рівні при 160 градусах.
Готовий чізкейк дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Остиглий десерт ставимо в холодильник і охолоджуємо як мінімум пару годин.
Рекомендується нарізати чізкейк гарячим ножем, щоб крем легко розходився і зріз вийшов рівним і красивим. При подачі можна прикрасити шматочки чізкейку шоколадом, збитими вершками, ягодами або шматочками фруктів.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк зі сметаною