Чізкейк без випічки зі сметаною – смачний сирний десерт. Чізкейк виходить досить калорійним за рахунок використання великої кількості вершкового масла і домашнього сиру, але іноді побалувати себе варто. Такий десерт дуже люблять діти.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Сир – 900 гр.
  • Сметана 15% – 300 гр.
  • Вершки – 5 ст. л.
  • Ванілін – 1 ст. л.
  • Желатин харчовий – 30 гр.
  • Ягоди для прикраси
  • Для заливки: –
  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Желатин харчовий – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати чізкейк без випічки зі сметаною просто! Візьміть пісочне печиво.

Печиво поломайте руками і подрібніть в дрібну крихту з допомогою м’ясорубки або блендера.

Розтопіть 150 грамів вершкового масла, додайте до подрібненого печінкою. Всипте пару столових ложок цукрового піску і перемішайте.

Форму, в якій буде застигати чізкейк без випічки застелити харчовою плівкою або фольгою. На дно форми викладіть отриману масу з печива. Рівномірно розподіліть по всій поверхні. Форму поставте в морозильник на 20 хвилин.

Підготуйте 30 грамів желатину і залийте її склянкою води.

Залиште желатин для набухання. Желатин повністю розчиніть на водяній бані.

Сир пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою заглибного блендера.

вершкове масло заздалегідь дістаньте, щоб воно размягчилось при кімнатній температурі.

До вершкового масла додайте ванільний цукор і збийте за допомогою міксера до пишної білої маси, поступово додаючи цукровий пісок.

До масляної маси додайте перетертий сир, домашні вершки і сметану, перемішайте заглибним блендером. Тонкою цівкою введіть розтоплений желатин і ще раз перемішайте блендером.

Сирно-вершкову масу перекладіть на основу з пісочного печива. Форму затягнути харчовою плівкою і приберіть в холодильник для застигання на 5-6 годин.

Полуницю ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл.

Ягоди викладіть в глибокий сотейник, і засипте цукровим піском.

Полуницю, постійно перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.

Желатин залийте водою і дайте набрякнути, повністю розчиніть на водяній бані. Додайте до провареної полуниці і перемішайте.

Отриманою масою рівномірно залийте сирний шар. Надішліть чізкейк для застигання у холодильник на 1,5 години.

Готовий чізкейк без випічки подавайте порційно, прикрасивши свіжими ягодами.

Приємного апетиту!

Полуничний чізкейк Чізкейк без випічки Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з печива Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру без випічки