Чізкейки з вершкового сиру виходять не такими щільними як були зроблені з сиру, але вимагають більше витрат і кулінарної майстерності. Не варто через це відмовляти собі в улюблених солодощах, до того ж є маса доступних рецептів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для начинки: –
- Сир Рікотта – 500 гр.
- Вершки – 150 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чізкейку з рікоттою? Для основи чізкейку можна використовувати цукрове або бісквітне печиво. Подрібніть печиво до дрібної крихти в блендері. Вершкове масло розтопіть. Змішайте пісочну крихту і масло.
Форму для чізкейку застеліть пергаментом, викладіть піщану масу, розрівняйте її і сформуйте корж.
Рікотту злегка відіжміть від зайвої рідини. Змішайте в блендері рікотту, вершки і цукор.
Потім додайте яйця і цедру одного лимона. Всі збийте до однорідності.
Вершкову масу вилийте на спечений корж.
Духовку розігрійте до 200 градусів, випікайте чізкейк 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 110 градусів і печіть ще 50-70 хвилин. У готового чізкейку повинні схопитися краю, а серединка – трохи злегка тремтіти. Потримайте його при відкритій духовці 15 хвилин, потім остудіть при кімнатній температурі. Доведіть до готовності в холодильнику 2-3 години.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк класичний Чізкейки