Чізкейки з вершкового сиру виходять не такими щільними як були зроблені з сиру, але вимагають більше витрат і кулінарної майстерності. Не варто через це відмовляти собі в улюблених солодощах, до того ж є маса доступних рецептів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир Рікотта – 500 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чізкейку з рікоттою? Для основи чізкейку можна використовувати цукрове або бісквітне печиво. Подрібніть печиво до дрібної крихти в блендері. Вершкове масло розтопіть. Змішайте пісочну крихту і масло.

Форму для чізкейку застеліть пергаментом, викладіть піщану масу, розрівняйте її і сформуйте корж.

Рікотту злегка відіжміть від зайвої рідини. Змішайте в блендері рікотту, вершки і цукор.

Потім додайте яйця і цедру одного лимона. Всі збийте до однорідності.

Вершкову масу вилийте на спечений корж.

Духовку розігрійте до 200 градусів, випікайте чізкейк 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 110 градусів і печіть ще 50-70 хвилин. У готового чізкейку повинні схопитися краю, а серединка – трохи злегка тремтіти. Потримайте його при відкритій духовці 15 хвилин, потім остудіть при кімнатній температурі. Доведіть до готовності в холодильнику 2-3 години.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк класичний Чізкейки