Варення з чорниці – смачне і апетитне ласощі, яке відмінно підходить до чаю і випічці. Приготувати його можна ще швидше і простіше – в мультиварці. Спробуйте такий варіант приготування ягідного желе.
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати чорничний джем в мультиварці? Ягоди ретельно перебираємо. Розм’яклі і ферментовані викидаємо. Цільну красиву чорницю промиваємо під струменем води, даємо трохи просохнути і викладаємо в чашу мультиварки.
Засипаємо ягоди цукром, перемішуємо і закриваємо кришкою.
Встановлюємо режим мультиварки «гасіння» і збільшуємо час до 1 години 30 хвилин. Під час готування періодично відкриваємо кришку і перемішуємо джем.
Через півтори години чорничне ласощі готово! Розливаємо по банках і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Застиглий джем можна подавати до чаю. Приємного апетиту!
Варення з чорниці на зиму Джем з черники Джеми Чорниця на зиму