Приготувати смачний корисний соус для будь-яких страв у домашніх умовах – легко, якщо скористатися рецептом домашнього кетчупу без оцту з яблуками. Ксисло-солодкий кетчуп по цьому рецепту ідеально поєднується з вашими улюбленими стравами, тому заготовте побільше, адже розходиться кетчуп дуже швидко.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Яблука – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 12 шт.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Гвоздика – 6 шт.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Кориця – 1,5 ст. л.
- Мускатний горіх – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування домашнього кетчупу без оцту з яблуками? Помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику.
Розрізати помідори на 4 частини, викласти в каструлю.
Болгарський перець помити, видалити насіння, крупно нарізати.
Яблука помити, очистити, крупно нарізати.
Цибулю очистити і крупно нарізати.
Гіркий стручковий червоний перець помити, видалити насіння і дрібно нарізати.
Всі овочі відправити в каструлю до помідорів.
Поставити каструлю з овочами на вогонь, довести до кипіння. Додати до овочів гвоздику, запашний і чорний перець горошком. Гасити близько години під закритою кришкою на маленькому вогні. Після цього зняти каструлю з плити і залишити в холодному місці на деякий час до повного охолодження.
Пропустити готові овочі через м’ясорубку або соковижималку. До маси додати сіль, цукор, корицю і мускатний горіх.
Поставити на вогонь і варити на повільному вогні ще 45 хвилин. розлити готовий домашній кетчуп без оцту з яблуками по стерилізованим банкам. Банки закрутити кришками.
Банки з домашнім кетчупом перевернути, дати масі охолонути. Потім переставити кетчуп на зберігання придатне для цього місце. Обов’язково спробуйте цей запашну соус!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Помідори з яблуками на зиму