Дріжджове тісто для піци, як правило, готується простіше і швидше, ніж здобне. Маса замішується, в основному, безопарним способом і одразу ставиться на расстойку. Даний рецепт – не виняток: усі готується швидко і без зайвих клопотів. Завдяки ретельному вымешиванию і точним пропорціям сухих і рідких інгредієнтів м’якуш тесту виходить м’яким і пористим, а ось скоринка запікається до хрускоту. Піца на такій основі завжди буде смачною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати дуже смачне дріжджове тісто для піци як пух? Для змішування інгредієнтів тесту зручно використовувати міксер зі спеціальною насадкою. У чашу виливаємо вказану кількість теплої води. Температура рідини повинна бути близько сорока градусів. Додаємо сухі дріжджі, сіль, цукровий пісок і половину від зазначеного обсягу борошна. Борошно попередньо обов’язково просіваємо, щоб забезпечити тісто додатково повітрям. Також вводимо оливкова олія.

Включаємо прилад і починаємо замішувати тісто. Якщо маса змішується вручну, то зручно використовувати жорсткий віночок. Домагаємося гладкою однорідності. Маса виходить досить густа.

Решту борошна також просіваємо і висипаємо на робочу поверхню. Викладаємо в неї замішане тісто.

Вимішуємо руками, паралельно змішуючи масу з борошном. Готова консистенція повинна бути некруто, але досить щільною і еластичною.

Місимо тісто руками чотири-п’ять хвилин, поки воно повністю не перестане липнути до поверхні.

Скачуємо тісто в кулю і викладаємо його в миску. Ставимо посуд у тепле місце для вистоювання. Орієнтовно через сорок-п’ятдесят хвилин тісто підніметься в півтора-два рази.

Викладаємо тісто на присипану борошном поверхню і розкачуємо його в тонкий пласт.

Переносимо пласт на змащене олією деко. Зверху розкладаємо заплановану начинку і випікаємо піцу при температурі 190 градусів до рум’яної скоринки. Орієнтовний час випічки – двадцять-двадцять п’ять хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді