В якості начинки для піци можна використовувати все, що лежить в холодильнику: згодяться залишки ковбаси, шинки або сосисок. Пара помідорів або перців додадуть соковитості. Тертий сир підкреслить смаки всіх інгредієнтів і з’єднає їх у загальний гармонійний смак. А ось рецепт тіста краще мати перевірений, який не підводить і завжди дає однаково хороший результат. Тісто по даному рецепту має всі шанси стати саме таким перевіреним і надійним варіантом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 375 гр.
  • Вода – 250 гр.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Масло рослинне – 60 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджове тісто для піци з сухими дріжджами швидкодіючими на воді. Готуємо продукти для приготування тіста. Борошно просіваємо, щоб забезпечити її додатковим повітрям. Воду підігріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті до температури тридцять п’ять-сорок градусів.

В об’ємну миску теплу воду виливаємо, додаємо до неї сухі дріжджі, вказану кількість цукрового піску і солі. Віночком змішуємо всі разом до однорідності. Ставимо отриману суміш у тепле місце на десять-п’ятнадцять хвилин. Активізуються дріжджі, і почнеться процес бродіння – на поверхні маси проступить піна.

В отриману пінисту масу вливаємо олію і третину борошна. Розмішуємо до однорідності. Зручно для цього використовувати віночок.

Вводимо решту борошна і замішуємо тісто. Його консистенція буде досить м’якою і навіть липкою, розтягнутою за руками. Місимо тісто руками сім-вісім хвилин. За цей час маса змінить текстуру, стане еластичнішою і перестане липнути до робочої поверхні.

Приготоване тісто поміщаємо в об’ємну миску. Затягуємо його відрізком харчової плівки або накриваємо чистим рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на годину. Після закінчення цього часу тісто має збільшитися в об’ємі в півтора-два рази.

Злегка обминаємо тісто і розгортаємо його на присипаної борошном робочій поверхні тонку округлу основу для піци. Перекладаємо пласт на змащене олією деко.

Розкладаємо задуману начинку поверх тіста. Випікаємо піцу на такому тесті при температурі 200 градусів в заздалегідь розігрітій духовці. Час випікання – приблизно п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци як у піцерії Тонке тісто для піци на воді як у піцерії