Смачне варення на зиму можна приготувати і без варіння. Так сливи збережуть максимально корисних речовин. Але зберігати його потрібно обов’язково в прохолодному місці. Виходить апетитне ласощі до чаю і не тільки за лічені хвилини!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з слив без варіння. Сливи потрібно перебрати, промити водою і видалити кісточки. Дуже просто це зробити звичайними ножицями.

Тепер перекручуємо сливу з допомогою м’ясорубки.

Засипаємо масу цукром і перемішуємо.

Залишаємо варення на 10 хв, після чого розмішуємо його, щоб розчинився цукор-пісок. Чекаємо ще на 10 хв. і знову перемішуємо.

Розкладаємо по банках і закатуємо, зберігаємо таке варення обов’язково в холодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму