Якщо ви не встигли зварити полуничне варення, але у вас є заморожена полуниця – ми ділимося з вами рецептом чудового полуничного джему. Готується він за лічені хвилини, як і відлітає зі столу. Він відмінно підійде в якості наповнювача до йогуртів та сиру, так і в якості соусу до млинців і оладок.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Полуниця заморожена – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Готувати джем із замороженої полуниці просто! Полуницю, не розморожуючи, кладемо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і залишаємо при кімнатній температурі 6-8 годин, а краще на ніч.
Після того, як полуниця розморозилася, вона пустила сік, в якому розчинився вага цукор.
Лимон промиваємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік з половини лимона.
Додаємо лимонний сік у полуницю і пюрируем її за допомогою блендера в однорідну масу.
Каструлю з полуничним пюре ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, не забуваючи постійно помішувати дерев’яною ложкою, щоб джем не пригорав до дна каструлі. Проварюємо пюре 5-7 хвилин і знімаємо з вогню. Залишаємо джем до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого знову ставимо на вогонь, проварюємо 5-7 хвилин після закипання і знімаємо з вогню. Дану процедуру проводимо 3-4 рази, поки джем не увариться до потрібної вам консистенції.
Баночки для джему промиваємо питною содою і стерилізуємо над парою 3-4 хвилини, потім даємо банкам обсохнути і розкладаємо по ним гарячий джем. Із зазначеної кількості інгредієнтів у нас вийшло 500-600 грам джему. Джем відмінно зберігається в холодильнику 3-4 тижні, але з’їсти його встигають набагато швидше!
Варення з клубники Джем з полуниці Джеми Заготовки з полуниць на зиму Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму