Полуниця – королева літнього сезону. З неї виходить смачне солодке варення, яке можна подавати до чаю, додавати в різні десерти і навіть випічку. Спробуйте варіант приготування ягідного ласощі всього за 5 хвилин!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці 5 хвилинка легко! Для варення вибираємо великі і стиглі плоди. Це зробить ласощі більш соковитим і насиченим.

Зіпсовану й пошкоджену полуницю викидаємо. Після чого відібрані ягоди промиваємо під холодною водою і залишаємо обсихати.

Чисті ягоди викладаємо в каструлю, засипаємо цукром і ставимо на плиту.

Доводимо до кипіння, перемішуємо і варимо на середньому вогні 5 хвилин. Після чого знімаємо з вогню і знімаємо пінку.

Гаряче варення розливаємо по банках. Закриваємо кришкою і даємо заготівлях настоятися і охолонути.

Після чого можна пробувати чи відправляти на зберігання. Готово!

Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варення-п'ятихвилинка з полуниці з цілими ягодами Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку