Ягоди червоної смородини не володіють солодким смаком, але містять безліч корисних речовин. Також, завдяки вмісту в смородині пектину, смородина має цінну властивість самостійно желіроваться. Тому для отримання густого джему з червоної смородини не потрібне додавання додаткових желирующих компонентів ні також довгого уварювання.
Інгредієнти: на 2 л.
- Смородина червона – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Як приготувати джем з червоної смородини п’ятихвилинка? Ягоди смородини ретельно промиваємо. Дефектні плоди і випадковий викидаємо сміття. Ягоди обриваємо з гілочок. Даємо підготовленим ягодам трохи обсохнути, помістивши їх на друшляк або розсипавши по чистому рушникові в один шар.
В ємність, у якій будемо варити джем, висипаємо цукровий пісок і виливаємо вказану кількість води. Перемішуємо цукрову масу і ставимо ємність на плиту. На низькій температурі при постійному помішуванні доводимо масу до кипіння: цукор повинен повністю розчинитися і сформувати сироп.
В отриманий киплячий сироп опускають ягоди червоної смородини, перемішуємо і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо джем п’ять хвилин і знімаємо з плити. Даємо масі повністю охолонути і знову ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, варимо п’ять хвилин і знову знімаємо з плити і охолодити джем. Повторюємо процедуру ще раз і знімаємо джем з плити для подальшого фасування.
Гарячий джем розливаємо по сухим простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо банкам з джемом повністю охолонути і прибираємо їх в темне і прохолодне місце для зберігання. Через кілька днів джем помітно загусне і прийме характерну консистенцію.
Приємного апетиту!
Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем з червоної смородины Джем-желе з червоної смородини Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму