Густий і ароматний джем з кабачків з лимоном і апельсином виходить особливо оригінальним. Десерт здивує вас своєю простотою приготування і неймовірним насиченим кольором. Ласощі підходить до чаю.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,7 кг
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з кабачків з лимоном і апельсином. Фрукти і овочі ретельно промиваємо під водою. Отсыпаем необхідну кількість сухих інгредієнтів.
Кабачки очистити від шкірки і насіння.
Нарізаємо овоч рівномірними маленькими кубиками.
Вибираємо зручну каструлю для приготування джему. Висипаємо в неї цукор.
Додаємо до цукру 100 мл холодної води.
Ретельно і швидко замішуємо воду з цукром.
Апельсин і лимон подрібнюємо разом з шкіркою. Можна зробити це за допомогою блендера або м’ясорубки.
До змішаної з цукром воді додаємо кабачки, а потім подрібнені цитруси.
Каструлю з вмістом ставимо на повільний вогонь і варимо близько 50 хвилин. Періодично перемішуємо.
В самому кінці варіння додаємо лимонну кислоту. Знову перемішуємо і знімаємо з плити.
Готовий джем виливаємо в стерилізовану банку і закриваємо. Якщо ласощі відразу вийде рідким, то це не страшно. Після охолодження воно добре загусне.
Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків через м'ясорубку Джеми