Густий і ароматний джем з кабачків з лимоном і апельсином виходить особливо оригінальним. Десерт здивує вас своєю простотою приготування і неймовірним насиченим кольором. Ласощі підходить до чаю.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,7 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з кабачків з лимоном і апельсином. Фрукти і овочі ретельно промиваємо під водою. Отсыпаем необхідну кількість сухих інгредієнтів.

Кабачки очистити від шкірки і насіння.

Нарізаємо овоч рівномірними маленькими кубиками.

Вибираємо зручну каструлю для приготування джему. Висипаємо в неї цукор.

Додаємо до цукру 100 мл холодної води.

Ретельно і швидко замішуємо воду з цукром.

Апельсин і лимон подрібнюємо разом з шкіркою. Можна зробити це за допомогою блендера або м’ясорубки.

До змішаної з цукром воді додаємо кабачки, а потім подрібнені цитруси.

Каструлю з вмістом ставимо на повільний вогонь і варимо близько 50 хвилин. Періодично перемішуємо.

В самому кінці варіння додаємо лимонну кислоту. Знову перемішуємо і знімаємо з плити.

Готовий джем виливаємо в стерилізовану банку і закриваємо. Якщо ласощі відразу вийде рідким, то це не страшно. Після охолодження воно добре загусне.

Варення з кабачків Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків через м'ясорубку Джеми