Джем з полуниці та малини – це делікатесний варіант варення з ягід. Малиновий аромат і ніжна полунична м’якоть просто не можуть хоч когось залишити байдужим. Варка такого джему відбувається щадним способом, а щоб домогтися при цьому густої консистенції, використовуємо пектин.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Малина – 800 гр.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Пектин – 10 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з полуниці і малини? Полуницю ретельно промиваємо, чашолистки знімаємо. Малину перебираємо від випадкового сміття, ягоди не моєму. Викладаємо обсохшую полуницю і підготовлену малину в каструлю для варіння варення.

Засипаємо ягоди цукровим піском. П’ятдесят грам цукру від загальної кількості отсыпаем окремо для подальшого використання за рецептом. Каструлю накриваємо рушником і залишаємо на ніч, щоб виділився сік.

Після настоювання ягідну масу перемішуємо з цукром і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин на високій температурі. Вимикаємо плиту і даємо варенню охолонути.

Після того, як варення повністю охолоне, знову ставимо його на плиту і нагріваємо до кипіння. В процесі нагрівання окремо змішуємо пектин з відкладеним цукровим піском і підсипаємо суху суміш варення при помішуванні, щоб не утворилося грудок. Коли суміш закипить, варимо дві хвилини і знімаємо з плити.

Гарячий джем розливаємо по простерилизованным банкам і закриваємо стерильними сухими кришками. Даємо заготівлі охолонути і прибираємо для зберігання в прохолодне темне місце. Після закінчення декількох днів джем помітно загусне.

Приємного апетиту!

Варення з малини Джем з полуниці Джем з полуниці з пектином Джеми Заготовки з полуниць на зиму Повидло з малини Полуниця на зиму