Пропонуємо вам рецепт ароматної полуничного джему. Подрібнення ягід в пюре і додати в джем желатину робить його консистенцію однорідної і більш щільною, завдяки чому джем ідеальний в якості начинки в випічку з листкового, дріжджового або пісочного тіста, а також добавки до йогурту або сиру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати джем з полуниці з желатином легко! Полуницю замочуємо в невеликій ємності в прохолодній воді на 5-10 хвилин. Після чого кладемо в друшляк і промиваємо під струменем холодної проточної води. Потім видаляємо плодоніжки і знову кладемо полуницю в друшляк, залишаємо на 10 хвилин, щоб стекла вода.

Викладаємо полуницю в блендер і подрібнюємо в пюре. Якщо блендер невеликого розміру – робимо це порційно.

Полуничне пюре викладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор і добре перемішуємо.

Каструлю з полуничним пюре ставимо на повільний вогонь, не забуваючи постійно помішувати, доводимо джем до кипіння, але не даємо йому закипіти. Після цього знімаємо джем з вогню і залишаємо на 25-30 хвилин при кімнатній температурі.

Желатин насипаємо в невелику миску, заливаємо 50 мл теплої води, добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він набух. За цей час промиваємо скляні банки для джему. Ставимо їх в духову шафу і стерилізуємо при 110-120 градусах 7-10 хвилин. Після чого виймаємо й даємо банкам охолонути.

Набряклий желатин додаємо в каструлю з полуничним джемом, добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Нагріваємо джем майже до кипіння, додаємо лимонну кислоту, добре перемішуємо, проварюємо ще 2-3 хвилини і знімаємо каструлю з вогню. Гарячий джем розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до тих пір, поки джем повністю не охолоне. Після чого банки прибираємо на зберігання в холодильник. На наступний день джем набуває густу консистенцію і повністю готовий до використання. Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці з желатином Варення з полуниці з лимонною кислотою Джем з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму