Не завжди вдається зібрати врожай ягід з красивою і щільною ягоди, але полуницю можна перетерти, зварити і отримати смачний однорідний джем.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,6 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати джем з протертою полуниці. Переберіть ягоди, видаляючи зіпсовані і листочки. Вимиту полуницю перекиньте на друшляк і викладіть в каструлю. Подрібніть ягоди заглибним блендером до однорідності, або пропустіть через м’ясорубку.

Всипте цукор в ягідне пюре і перемішати лопаткою. Залиште масу на 30 хвилин для розчинення цукру.

Поставте каструлю на вогонь, закип’ятити, зніміть піну. Поваріть джем на малому вогні, помішуючи, 15 хвилин.

Приберіть каструлю з вогню і дайте охолонути протягом 8 годин. Закип’ятіть джем ще раз, поваріть 10 хвилин, заважаючи, і розкладіть гарячий по стерильним банкам. Переверніть тару і накрийте ковдрою охолонути на ніч.

Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Джем з полуниці Джеми Заготовки з полуниць на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму