Будь десерти, приготовані з додаванням агар-агару, легким рухом руки перетворюються на шедеври кулінарного мистецтва. Завдяки цій добавці, звичайний яблучний джем можна перетворити в натуральний мармелад без додавання цукру. Саме цим ми зараз і займемося!
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Ранетки – 600 – 700 гр.
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Вода – 70 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з ранеток з агар-агаром. Яблука промиваємо під струменем води й обсушуємо. Видаляємо зіпсовані місця при необхідності.
розрізаємо Фрукти на 3-4 частини, зрізаємо шкірку і виймаємо серцевину разом з кісточками.
Нарізані плоди перекладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо близько 70 мілілітрів води і ставимо на повільний вогонь, накривши кришкою. Тушкуємо до м’якості приблизно 15-20 хвилин.
Далі подрібнюємо ранетки до консистенції пюре за допомогою заглибного блендера.
В отриману масу додаємо агар-агар, ретельно розмішуємо і кип’ятимо ще 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
Знімаємо з плити і відразу ж розливаємо по силіконових форм. Прибираємо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч, до повного застигання.
Наш яблучний десерт готовий. Рекомендується подавати в поєднанні з м’ятою і зеленим чаєм. Приємного апетиту!
Джеми Желе на зиму