Джем з жовтої сливи без кісточок на зиму простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Ароматне, ніжне по консистенції, завдяки приготуванню на великому вогні сливи швидко пускають сік, і ми не витрачаємо час для їх настоювання, чим значно економимо час. Сливи проварюються протягом 40-45 хвилин з поступовим додаванням цукру, що робить джем в міру густим і дивовижно смачним, зберігаючи в сливах кислинку і приголомшливий аромат.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 120 гр.

Процес приготування:

Для заготівлі джему з жовтої сливи без кісточок на зиму ми будемо використовувати стиглі сливи з легко відокремленою кісточкою. Промиваємо їх під прохолодною проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.

Обсохлі від води сливи з допомогою гострого ножа розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кісточки.

На дно каструлі наливаємо воду і викладаємо сливи, перемішуємо і ставимо на великий вогонь. Проварюємо протягом 15 хвилин, періодично помішуючи, щоб сливи не пригорали до дна каструлі.

Потім додаємо склянку цукру, перемішуємо і проварюємо, поки цукор повністю не розчиниться. Потім засипаємо наступний склянку і знову перемішуємо, продовжуємо варити на великому вогні до розчинення цукру. Таким чином, в джем відправляємо весь цукор, додаючи його поетапно.

Після того, як весь цукор засипали в джем, зменшуємо вогонь до середнього і варимо, часто помішуючи протягом 40-45 хвилин, не забуваючи періодично знімати утворюється пінку.

Готовий джем знімаємо з вогню, розкладаємо по стерилізованим баночках, закручуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном.

Вкриваємо банки з варенням махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.

Трохи джему ми залишили для дегустації з чашкою ароматного чаю. Приємного апетиту!

Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Джеми Повидло зі сливи