Сливи – універсальний продукт, з якого можна приготувати варення, желе, компот і навіть пікантний соус до м’яса. Сьогодні ми займемося приготуванням ніжного по консистенції і дуже ароматного джему з жовтої сливи на зиму. Саме складне в приготуванні – очистити сливи від шкірки і кісточок. Далі сливи засипаємо цукром і пюрируем, додаємо ваніль і лимонну кислоту. Джем проходить термічну обробку не більше 15 хвилин, тому сливи зберігають корисні властивості і вітаміни.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • жовта Слива – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Для приготування джему ми відбираємо стиглі жовті сливи. Кількість злив у рецепті вказано в чистому вигляді після очищення від шкірки і кісточок. Промиваємо їх у теплій проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули від води.

Щоб очистити сливи від шкірки, заливаємо їх окропом і залишаємо на 3-5 хвилин, після чого окріп зливаємо і заливаємо сливи крижаною водою. Після такої процедури чистимо сливи від шкірки. Розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Сливи кладемо в ємність і засипаємо цукром.

Після того, як сливи пустили сік, за допомогою блендера подрібнюємо їх в пюре, додаємо ванілін і лимонну кислоту. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Джем доводимо до кипіння.

Кип’ятимо джем протягом 3-5 хвилин, знімаємо піну, яка утворилася і зменшуємо вогонь. Уварюємо джем до густої консистенції протягом 10-15 хвилин і знімаємо з вогню.

Банки для джему промиваємо питною содою, ретельно споліскують проточною водою і стерилізуємо над парою 5-7 хвилин. Після чого гарячий джем розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закорковуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо їх догори дном. Залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце. Німого джему ми залишили для дегустації з чашкою ароматного чаю.

Приємного чаювання!

Варення з слив Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму