Фунчоза – не тільки локшина, але і смачне блюдо корейської кухні. Спробуйте приготувати фунчозу з м’ясом яловичини і сумішшю овочів. Вийти дуже насичена і ситна закуска. А спеції і рисовий оцет нададуть легку пікантність. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 350 гр.
- Фунчоза – 100 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Оцет рисовий – 3 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати фунчозу з м’ясом і овочами легко! М’ясо яловичини промиваємо і розрізаємо вздовж волокон на невеликі прямокутні шматочки. Кожен відбиваємо, щоб виходила платівка.
Овочі промиваємо. Очищаємо моркву натираємо на тертку, краще взяти побільше або ж порізати ножем на тонку соломку.
Також порізати соломкою очищений від насіння перець і огірок.
Змішуємо приготовані овочі, посипаємо їх цукром, приправляємо спеціями і заливаємо оцтом. Перемішуємо і даємо пару хвилин настоятися.
Фунчозу кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом, залишаємо на 10 хв. і зливаємо воду.
Шматочки яловичини обсмажуємо на рослинному маслі, коли м’ясо злегка просмажиться додаємо в нього порізаний кільцями або кубиками цибулю і обсмажуємо ще 10 хв.
Часник пропускаємо через прес.
Перекладаємо м’ясо з цибулею і часник до овочів. Додаємо локшину, перемішуємо, пробуємо і додаємо сіль і перець за смаком.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з м'ясом Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з яловичиною