Глазур для великодніх пасок господині готують за різними рецептами і найчастіше просто збивають цукор з білком, але така глазур швидко осипається. В даний час стало популярним готувати глазур з додаванням желатину, який збивають з цукровим сиропом. Така глазур не кришиться і схожа на безе. У цьому рецепті вам пропонується воду замінити соком цитрусових.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Желатин харчовий – 2 ч. л.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Апельсиновий сік (для сиропу) – 25 мл
  • Апельсиновий сік (для желатину) – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати глазур для паски з желатином і білком? Щоб не розчаруватися в результаті, всі інгредієнти для глазурі, зазначені в рецепті, відміряємо на кухонних вагах. Посуд для глазурі добре протріть серветкою, щоб вона була сухою і знежиреною.

В невелику піалу насипати чайну ложку желатину. В окремий посуд віджимаємо сік апельсина.


Двома ложками соку заливаємо желатин, перемішуємо і залишаємо для набухання. Яйця ретельно поділяємо на білки і жовтки.



Білки переливаємо в чашу міксера і на максимальній швидкості збиваємо до стійкої піни. Добре збитий білок тримається на віночку і не стікає при нахилі чаші.

Потім варимо сироп для глазурі. У невелику каструльку насипаємо рівно 180 г цукру і наливаємо до нього 25 мл апельсинового соку.


Каструльку з цукром ставимо на середній вогонь і при безперервному помішуванні протягом 2 хвилин доводимо до кипіння. Цукор за цей час розчиниться повністю і сироп покриється густою пінкою.


Для перевірки готовності сиропу краплю його кладемо на блюдечко і перевіряємо пальцями – готовий сироп розтягується в ниточку. Потім у гарячий сироп перекладаємо набряклий желатин і активно все розмішуємо, щоб желатин повністю розчинився.

Повторно включаємо міксер і одночасно тонким струменем переливаємо до збитим білків сироп з желатином. Збиваємо глазур з желатином протягом 3 хвилин до білого гладкого і пишного стану.

Приготовану глазур наносимо на остиглі паски з допомогою силіконової лопатки. Ретельно її не вирівнюємо, так як глазур розтечеться і покриє паски рівномірним шаром.

Потім паски декоруємо кондитерської посипкою і малюємо глазур’ю написи або візерунки.

Ця глазур повністю застигне на куличах тільки через пару годин. Вона не буде кришитися навіть протягом декількох днів.

Смачною і вдалою випічки!

Великодні паски без дріжджів Великодні паски без молока Великодні паски без родзинок Глазур для паски без цукрової пудри Глазур для паски на желатині Глазур для пасок, яка не обсипається і не липне