Приготувати соковиту горбушу на мангалі – це нескладно. Почистимо тушку, обсыпем сіллю і спеціями, начиним ріпчастою цибулею і відправимо на мангал. Смажити будемо на тліючих вугіллях до рум’яної скоринки. Всередині рибка залишиться соковитою і ніжною.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано сушений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати горбуша цілком на мангалі легко! З горбуші зчищають луску. Видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники зрізаємо. Підготовлену тушку ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками. З обох боків риби робимо неглибокі паралельні надрізи. Обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем, розтираємо руками.
Посипаємо сушеним орегано, поливаємо рослинним маслом. Все це розподіляємо по зовнішній поверхні і внутрішньої порожнини горбуші. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо цибулю всередину риби.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Поміщаємо підготовлену горбушу на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал.
Запікаємо рибу приблизно за десять хвилин з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої золотистої скоринкою, але м’якоть важливо не пересушити.
Готову рибу перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді зі свіжою зеленню, овочами, лимоном.
Смачного!