Рибні страви особливо гарні для смачного і легкого вечері. Спробуйте апетитну горбушу, запечену в духовці з пряним картоплею. Ваші рідні не встоять перед такою стравою, а ви не витратите на приготування багато часу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати горбушу в духовці з картоплею? Повністю розморожуємо рибу, потім очищаємо його від шкірки і кісток. Нарізаємо на чотири рівні частини. Шматочки відразу ж натираємо сіллю і чорним перцем.
Картоплю нарізаємо тонкими скибочками, які відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 5 хвилин. Після зливаємо всю воду.
Форму для випікання змащуємо маслом. Викладаємо картоплю. Солимо і перчимо його. Потім кладемо горбушу.
Рибні стейки щедро обмазуємо сметаною. Зверху викладаємо кільця злегка обсмаженої цибулі. Посипаємо блюдо сушеним кропом.
Випікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Після приготування страву можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці