Дуже ситне блюдо, з якого складається повноцінний обід – горбуша з картоплею. Якщо це блюдо готувати зі сметанною заливкою, рибка з картоплею виходять ніжними і соковитими, а також дуже ароматними. Приготувати такий обід не так вже й складно, головне запастися деякими кількістю вільного часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Горбуша – 1 – 2 шт.
  • Картопля – 600 – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Сметана – 300 гр.
  • Приправа для риби – на смак
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в сметані з картоплею? Візьміть дві невеликі горбуші або одну велику. Беріть свіжі, не заморожені рибини.

Рибу очистити від нутрощів і луски, видалити плавники.

Наріжте горбушу на рівні шматочки невеликого розміру.

Потім займіться овочами. Картопля очистіть від шкірки, а також очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю.

Овочі промийте в проточній воді і наріжте.

Скибки картоплі відправте у форму для запікання або гусятницю.

Зверху покладіть нарізану на великі кільця ріпчасту цибулю.

Потім покладіть шматки горбуші зверху на овочі. Посоліть і поперчіть.

В останню чергу сметану з’єднайте зі спеціями і зеленню, гарненько перемішайте, посоліть і поперчіть.

Сметанним соусом полийте горбушу з овочами.

Додайте в ємність трохи води і відправте в розігріту до 250 градусів духовку. Протягом півгодини готуйте горбушу. Потім знизьте температуру до 180 градусів і продовжуйте готувати горбушу протягом ще хвилин двадцять-тридцять.

Готове блюдо подавайте до столу відразу ж, ще гарячим!

Горбуша в духовці Горбуша в сметані з цибулею в духовці Горбуша з картоплею в духовці Горбуша з овочами в духовці Страви з риби