Пропоную приготувати легкий і швидкий рецепт горбуші в сметані з морквою і цибулею на сковороді. Блюдо досить просте у приготуванні і дуже смачне і апетитне, не вимагає особливих навичок і завжди виходить соковитим. Страву готують з доступних інгредієнтів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Горбуша – 1 кг
- Сметана – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Вода – 250 мл
- Приправа для риби – на смак
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати горбушу в сметані з морквою і цибулею на сковороді, насамперед розморозьте горбушу, ретельно промийте в проточній воді.
Потім відріжте голову, хвіст і всі плавці. Акуратно видаліть нутрощі і ретельно промийте.
Підготовлену горбушу наріжте на невеликі шматочки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою. Морква добре вимийте за допомогою щітки для миття овочів, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищену моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте кільцями.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте необхідну кількість рослинного масла.
У невеликій мисці змішайте необхідну кількість борошна і сіль, ретельно перемішайте, нарізані шматочки горбуші обваляйте в сухої суміші з двох сторін.
Шматочки горбуші викладіть на сковороду на невеликій відстані один від одного, обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.
Візьміть ще одну сковороду добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла, потім викладіть моркву, постійно помішуючи, обсмажте овочі до розм’якшення.
Коли морква розм’якшиться, викладіть її в окрему ємність, а на сковороду викласти нарізану цибулю. Обсмажте до розм’якшення, постійно помішуючи.
На шматочки обсмаженої горбуші викладіть моркву.
Наступним шаром розподілите обсмажену цибулю, потім додайте лавровий лист і чорний перець горошком, а також додайте трохи приправи для риби.
В глибокій ємності змішайте сметану і питну воду, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
масою залийте горбушу з овочами, рівномірно розподіливши її по всьому блюду.
накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте страву приблизно 20 хвилин.
Потім вимкніть вогонь і залиште горбушу з овочами приблизно на 10 хвилин.
Готове блюдо подавайте на стіл порційно, за бажанням можна подати улюблений гарнір і прикрасити свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді