За цим рецептом ви можете швидко приготувати просте і смачне блюдо з горбуші з морквою і цибулею. Воно доповнить святковий стіл, підійде до обіднього столу для вашої родини. Блюдо призначений для тих, хто дотримується постів чи дотримується ПП. В рецепті пропонується відразу приготувати гарнір до риби з рису.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Рис білий – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Кріп – 1 ч. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати горбушу з морквою і цибулею. Поставте на плиту каструлю для варива рису і налийте в неї 2 склянки води. Для гарніру співвідношення води і рису повинно бути 2:1.
Рис насипте в окрему мисочку і кілька разів промийте холодною водою.
закипілу в каструлі воду додайте за смаком сіль, насипте промитий рис і поваріть його на маленькому вогні протягом 20 хвилин під закритою кришкою.
Поки рис вариться, тушку горбуші почистіть, промийте і обробити на філе, максимально видаляючи всі кісточки.
Потім підготовлене філе разом з шкірою поріжте на невеликі порційні шматочки.
Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі півкільця.
Нарізану цибулю обсмажте до м’якості на розігрітому рослинному маслі.
За час, поки смажиться цибуля, почистіть моркву і подрібніть їх на крупну тертку. Морква перекладіть до цибулі і обсмажте ці овочі до рум’яного кольору.
Потім до обсмаженою овочам покладіть томатну пасту, перемішайте і посмажте всі 2-3 хвилини.
Овочі в томатній пасті посипте сіллю і додати спеції (паприку і сухий кріп), налийте води і трохи отриманий маринад потушкуйте.
В маринад укладіть підготовлені шматочки горбуші, щоб вони поринули в нього повністю.
Сковорідку з горбушею і овочами закрийте кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні протягом 20 хвилин.
В порційні тарілки розкладіть шматочки горбуші з овочами, додайте відварений рис і посипте свіжою зеленню. Можете полити блюдо соком лимона або лайма.
Їжте на здоров’я!
Смажена горбуша на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді