Пропонуємо варіант поєднання овочів від шеф-кухаря і особливий соус, який перетворить впізнаваний салат в щось особливе. В цілому, грецький салат передбачає досить велике поле для фантазії. У кожної господині є свій рецепт такого салату, напрацьований досвід і смаковими уподобаннями. Головне – нарізати компоненти «правильними» кубиками і додати «правильну» заправку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Лимонний сік – 0.25 ст.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Салат Романо – 0.5 шт.
- Маслини без кісточок – 0.75 склянки
- Сир Фета – 250 гр.
- Орегано – 1 щіпка
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Орегано – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 0.5 склянки
- Сир Фета – 30 гр.
- Йогурт – 3 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати грецького салату як в ресторані, готуємо інгредієнти для грецького салату. Для цього огірок промиваємо й обсушуємо. Зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти і нарізаємо овочі кружальцями товщиною в один сантиметр. Кружечки потім розрізаємо на чотири частини.
Помідори промиваємо й обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідори кубиками розміром в один сантиметр.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими прозорими полукружиями.
Салат промиваємо, обсушуємо і руками розриваємо на шматки зі сторонами по три-чотири сантиметри.
Маслини розрізаємо на дві частини кожну.
Сир фета злегка обсушуємо й нарізаємо тонкими пластинками зі сторонами по два-три сантиметри.
Цибулю необхідно замаринувати перед додаванням в салат. Це додасть йому соковитості, пікантності і дозволить створити в загальному букеті салату особливий акцент. Вкладаємо нарізану цибулю в невелику миску і заливаємо його лимонним соком. Залишаємо на десять хвилин промаринуватися. Потім сік зливаємо.
В об’ємну салатницю викладаємо листя салату, кубики помідорів, четвертинки огірка, половинки маслин.
Для приготування заправки в чашу блендера поміщаємо бальзамічний оцет, лимонний сік, зубчик часнику, сушений орегано і сіль.
Додаємо чорний мелений перець, шматочок фета, йогурт і вливаємо олію.
Блендером на високій швидкості пробиваємо всі інгредієнти до отримання густого білуватого соусу. Кількості отриманого соусу вистачить для приготування декількох салатів.
Отриманої заправкою (4-5 ст. л.) поливаємо компоненти в салатниці, акуратно перемішуємо все з допомогою двох вилок або просто руками.
Викладаємо салат на порційні тарілки. Кладемо зверху за кілька пластинок сиру фета, присипаємо сушеним орегано. Подаємо салат до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з фетаксой Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю