Трохи відступивши від класичного рецепту, зробимо овочевий салат з бринзою. Смак розсільного соленоватого сиру дуже добре гармонує зі свіжими овочами, а пряна заправка, приготовлена своїми руками, доповнить і завершить цей шедевр.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля червоний – 0.5 головок
- Сир бринза – 225 гр.
- Орегано – 1 ч. л.
- Оливки – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Гірчиця – 0.5 ч. л.
- Сіль морська – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Оцет винний червоний – 60 мл
- Масло оливкове – 125 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати грецький салат з бринзою та оливками, овочі промийте, перець очистіть від насіння і плодоніжки і наріжте кубиками. Яскраво в салаті буде виглядати 2 різних кольори овочів (наприклад, жовтий і червоний), але це не принципово. Огірки розріжте вздовж на 2 частини, чайною ложкою видаліть насіння і наріжте середніми шматочками.
Черрі розділіть на 2 половини. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями. З’єднайте всі складові в одній ємності.
Часник почистіть і подрібніть і складіть в окремій мисці. Всипте до нього орегано, сіль і перець, додайте гірчицю, олію, оцет і змішайте віночком. Заправте салат і перемішайте інгредієнти.
Бринзу ріжте невеликим кубиком, в оливках вийміть кісточки. Укладіть складові на поверхню салату і акуратно перемішайте. Залиште закуску настоятися 30 хвилин в кімнаті.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з бринзою ПП грецький салат Салат «Грецький» з оливками