У Греції цей салат називають сільським, в нього входять самі звичайні овочі, пряні трави і сир фетакса. Всі інгредієнти нарізати дуже крупно, тому і є салат дуже зручно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Сир Фетакса – 200 гр.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Капуста пекінська – 200 гр.
- Маслини – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло оливкова – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Прованські трави – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування грецького салату з фетаксой та пекінською капустою. Приготуйте заправку. Змішайте оливкова олія, лимонний сік, подрібнений часник, приправи і сіль, добре перемішайте.
Фетаксу наріжте великими кубиками, покладіть в миску і залийте заправкою.
Овочі помийте. Помідори наріжте часточками, огірки кружечками, а болгарський перець соломкою.
Червоний цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Пекінську капусту нашаткуйте, краще використовувати листя без товстих черешків.
Викладіть в салатницю помідори, огірки, капусту, болгарський перець, цибулю і фетаксу, перемішайте. З маслин злийте сік і додати в салат. Готово, можна подавати салат на стіл.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з пекінської капустою Грецький салат з сиром Фета Правильний грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю