За цим рецептом ви можете приготувати поживний і легкий грибний суп з груздів. Гриби візьміть солоні або мариновані. Такий суп приємно здивує ваших близьких і різноманітить домашнє меню.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Грузді солоні – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 2 л
Процес приготування:
В каструлю для варіння супу наливаємо воду і поміщаємо її на великий вогонь, щоб закипіло.
Потім чистимо та миємо овочі для супу. Очищену картоплю і цибулину шаткуємо на невеликі кубики, моркву подрібнюємо на середню терку.
У киплячу воду перекладаємо нарізану картоплю і варимо його до повної готовності.
Поки вариться картопля, в розігрітому рослинному маслі обсмажуємо подрібнені цибулю і моркву. Смажимо їх, постійно перемішуючи, до рум’яного кольору.
Солоні грузді добре промиваємо, нарізаємо їх на шматочки і перекладаємо в сковорідку до обсмаженої моркви і цибулі.
Смажимо грузді на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
Обсмажені гриби перекладаємо в каструлю з відвареною картоплею, перемішуємо і варимо протягом 15 хвилин. Одночасно додаємо в суп запашний перець.
В піалу розбиваємо яйця і за допомогою віночка їх добре збиваємо.
Збиті яйця переливаємо в суп тонкою цівкою і відразу все перемішуємо.
Потім знімаємо пробу, коректуємо по своєму смаку і вимикаємо вогонь. Даємо супу з груздями 10 хвилин для настоювання і розливаємо в порційні тарілки.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як приготувати грузді - рецепти