В якості основної страви на святковому столі можна подати соковитого гусака, фаршированого чорносливом. Птицю краще за все запікати в духовці, що і припускає простий домашній рецепт.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Чорнослив – 1 склянка
- Яблука – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака цілком з чорносливом в духовці? Тушку птиці обдаємо холодною водою і залишаємо її обсихати. Можна використовувати паперові рушники.
Далі змішуємо сіль зі спеціями і рослинне масло. Обмазуємо ароматною масою гусака.
Чорнослив отмачиваем в холодній воді. Яблука поділяємо на невеликі часточки. Останній інгредієнт рекомендується додавати для більш соковитого смаку.
Начиняємо гусака чорносливом і шматочками фруктів. Перекладаємо на деко і випікаємо 2 години при температурі 180 градусів.
Гусак, запечений в духовці цілком з чорносливом, готовий. Викладайте страву на велику тарілку і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з яблуками в духовці Гусак з яблуками і чорносливом в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік