Щоб домашній гусак в духовці вийшов максимально соковитим і м’яким, приготуйте його з додаванням апельсинів. Також цитруси додадуть птиці приємну кислинку і яскравий аромат.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Апельсин – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати гусака цілком з апельсинами в духовці. Птицю добре промиваємо в холодній воді, потім витираємо паперовим рушником.

Два апельсина поділяємо на тонкі кружечки. Решта – на невеликі шматочки, які зручно буде розміщувати всередину гусака.

Повертаємося до тушки. Її заздалегідь слід обмазати сумішшю з солі, масла і спецій. Також промазати варто й усередині продукту.

Начиняємо підготовленого гусака шматочками апельсина і викладаємо її на деко або форму для випікання. Готуємо 1 годину при температурі 180 градусів, потім додаємо до страви кружальця апельсину і продовжуємо випікати ще годину.

Готового гусака з апельсинами виймаємо з духовки, трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Качка з апельсинами в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак