Для святкового столу вам пропонується запекти гусака в духовці, нафаршировав його чорносливом і невеликою кількістю яблук, адже ці фрукти чудово поєднуються з запеченим м’ясом гусака і роблять його соковитим. Запікається гусак на деку і без упаковки в рукав або фольгу, щоб тушка птиці покрилася хрусткою скоринкою. Гусака з чорносливом можна подати самостійною стравою і можна доповнити картоплею.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Картопля – 1 кг
- Яблука – 4 шт.
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа (на вибір) – 1 пакет
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака з хрусткою скоринкою з чорносливом в духовці? Чорнослив заливаємо окропом на 10 хвилин, потім промиваємо і розрізаємо на половинки.
Моєму яблука і нарізаємо їх на шматочки, видаливши коробочку з насінням.
Нарізані чорнослив і яблука кладемо в окрему посуд, додаємо гілочки чебрецю, столову ложку цукру і перемішуємо.
Підготовлену (почищений і промиту) тушку гусака кладемо на деко, натираємо сіллю і медом і фаршируємо начинкою з фруктів. Стінки черевця зашиваємо або скріплюємо дерев’яними паличками (зубочистками). На тушку гусака в області грудинки робимо кілька глибоких надрізів, щоб м’ясо просякло соком.
Лист поміщаємо в духовку, розігріту до 190°С на 1 годину.
Поки гусак запікається, чистимо картоплю, миємо, нарізаємо на шматочки і перемішуємо його з сіллю і чорним перцем. Картоплю викладаємо на деко навколо гусячої тушки і запікаємо ще протягом 1 години. Щоб тушка не підгоріла, до кінця запікання прикриваємо її шматочком фольги.
Запеченого гусака з чорносливом перекладаємо на велике блюдо, красиво викладаємо спечений картопля, декоруємо по своєму смаку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з яблуками в духовці Різдвяний гусак