Оригінальний спосіб запекти гусака на різдво – з додаванням капусти та яблук. Фруктово-овочева начинка зробить продукт м’якше і соковитіше. Подавайте до вашого святкового столу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування різдвяного гусака з капустою і яблуками. Готуємо птицю. Її спершу потрібно промити, обсушити і ретельно натерти сіллю і спеціями за смаком.

Промиваємо білокачанну капусту дрібно її нашинковываем.

Тушкуємо капусту разом з тонкими кільцями ріпчастої цибулі до м’якості. Приблизно 20-25 хвилин. Солимо за смаком.

Яблука поділяємо на невеликі часточки. Видаляємо кісточки.

Начиняємо гусака тушкованою капустою і свіжими яблуками. Закриваємо зубочисткою і випікаємо близько 2-х годин при температурі 180 градусів.

Готову страву поділяємо на частини, викладаємо у велику тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком у духовці Різдвяний гусак