Запекти в духовці гусака з гречкою просто, але тим не менш дуже смачно, особливо для ситного обіду в колі своєї родини. Запікаємо в рукаві, в результаті чого м’ясо гусака буде соковитим, м’яким і буде добре поєднується за смаком з гречкою. Добавки попросять навіть ті, хто гречку не любить. Пам’ятайте, що час запікання залежить від того, який у вас гусак: домашній або магазинний. Домашнього гусака потрібно запікати довше, не збільшуючи температури.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Гусак – 3 – 3.5 кг
- Гречка – 2 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 3 склянки
- Майонез – 1 ст. л.
- Гірчиця – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Гусака для запікання очистіть від залишків пера, зріжте зайвий жир і добре промийте. Змішайте 2 столові ложки крупної солі і половину чайної ложки чорного перцю. Цією сумішшю добре натріть тушку і всередині, і зовні. Потім тушку перекладіть в пакет і помістіть на 6-7 годин в холодильник для маринування.
Гречку промийте гарячою водою і відваріть до напівготовності в підсоленій воді у співвідношенні крупи і води 1:1,5.
Почистіть моркву і цибулю. Моркву подрібнити на крупній тертці, цибулю наріжте на кубики, гусячий жир наріжте на шматочки. На розтопленому жирі обсмажте цибулю і моркву, перекладіть засмажку до гречці і перемішайте.
Підготовлену тушку гусака нафаршируйте гречаної начинкою. Стінки черевця зашийте або скріпіть зубочистками. Ножем проколіть шкіру гусака в декількох місцях, щоб стік жир при запіканні. Гусака помістіть в рукав і закріпіть кінці рукава кліпсами. Випікайте гусака в духовці, розігрітій до 180°С протягом 3 годин.
За 30-40 хвилин до закінчення готування рукав обережно розріжте. Тушку змастіть сумішшю майонезу з гірчицею і продовжуйте запікати гусака до рум’яної хрусткої скоринки. Запеченого гусака з гречкою перекладіть на велике блюдо, декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік