Перевага запікання гусака шматочками в рукаві – це швидкість приготування. Якщо тушка цілої птиці запікається не менше трьох годин, що в разделанном вигляді гусак в рукаві буде готовий вже максимум через півтора години. Для маринування будемо використовувати ароматну хмелі-сунелі, соєвий соус, мед і пікантний часник. М’ясо виходить м’яким, соковитим і насиченим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гусак – 1,5 – 2 кг
  • Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
  • Приправа для мяса – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати гусака шматочками запеченого в рукаві в духовці. Тушку гусака промиваємо, обсушуємо і розбираємо на шматки. Розміщуємо їх в глибоку миску.

Висипаємо на шматки птиці сіль і чорний мелений перець за смаком, додаємо хмелі-сунелі і приправу для шашлику.

Часник очищаємо і пропускаємо через прес, викладаємо отриману кашку. Слідом вливаємо соєвий соус і викладаємо рідкий мед.

перемішуємо Руками шматки, намагаючись спеції перемішати й рівномірно розподілити їх по всьому шматках птиці.

Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин для маринування.

На деко викладаємо рукав для запікання.

Поміщаємо в нього промариновані шматки гусака разом з прянощами.

Щільно зав’язуємо обидва краю рукава.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і встановлюємо в неї деко на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом одного-півтора годин. Шматки гусака повинні помітно зарум’янитися.

Готового гусака дістаємо з духовки, розкриваємо рукав, даючи пару вийти.

Перекладаємо шматки на сервірувальну тарілку і посипаємо свіжою січеною зеленню. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці шматочками Гусак в рукаві в духовці Гусак в соєвому соусі в духовці Гусак з медом в духовці Різдвяний гусак