Не всім подобається гусак, запечений з різними фруктовими начинками. У цьому рецепті вам пропонується приготувати гусака під медово-соєвим соусом і без начинки. Цей соус додасть птиці карамельну скоринку і у вас вийде гусак по-пекінськи. Для його приготування потрібно час і деякі навички. Гусак протягом доби витримується в спеціальному розсолі, а потім запікається.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гусак – 1 шт.
- Соєвий соус – 100 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Для розсолу: –
- Вода – 3 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гусака з медом і соєвим соусом, запечений в духовці? Тушку гусака очистіть від залишків пера, ретельно промийте під проточної водою і відріжте фаланги крил і зайвий жир.
Потім виделкою або спицею наколіть тушку в декількох місцях, особливо грудку.
У великій каструлі зваріть розсіл із зазначених інгредієнтів в рецепті. В розсіл додайте нарізані зубчики часнику і горошини чорного перцю.
Зварений розсіл остудіть і помістіть в нього підготовлену тушку гусака. Витримуйте гусака в розсолі одну добу в холодному місці і періодично тушку перевертайте.
Після закінчення цього часу можете приступати до запікання птиці. В окремій чашці змішайте потрібну кількість меду, соєвого соусу, свіжовичавленого соку лимона і подрібненого часникодавку часнику.
Гусака вийміть з розсолу і насухо витріть кухонним рушником.
Потім тушку з усіх боків намажте приготовленим маринадом.
Підготовлену тушку щільно загорніть у фольгу, складену в декілька шарів, і перекладіть її на деко. Запікайте гусака в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2,5–3 годин. Якщо гусак великий, то запікайте довше.
За бажанням можете розкласти навколо тушки крупно нарізану картоплю, щоб вийшов гарнір до птиці. Гусак під медово-соєвим соусом готовий. Можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в соєвому соусі в духовці Гусак у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Гусак цілком у фользі в духовці Різдвяний гусак