Не всім подобається гусак, запечений з різними фруктовими начинками. У цьому рецепті вам пропонується приготувати гусака під медово-соєвим соусом і без начинки. Цей соус додасть птиці карамельну скоринку і у вас вийде гусак по-пекінськи. Для його приготування потрібно час і деякі навички. Гусак протягом доби витримується в спеціальному розсолі, а потім запікається.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гусак – 1 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака з медом і соєвим соусом, запечений в духовці? Тушку гусака очистіть від залишків пера, ретельно промийте під проточної водою і відріжте фаланги крил і зайвий жир.

Потім виделкою або спицею наколіть тушку в декількох місцях, особливо грудку.

У великій каструлі зваріть розсіл із зазначених інгредієнтів в рецепті. В розсіл додайте нарізані зубчики часнику і горошини чорного перцю.

Зварений розсіл остудіть і помістіть в нього підготовлену тушку гусака. Витримуйте гусака в розсолі одну добу в холодному місці і періодично тушку перевертайте.

Після закінчення цього часу можете приступати до запікання птиці. В окремій чашці змішайте потрібну кількість меду, соєвого соусу, свіжовичавленого соку лимона і подрібненого часникодавку часнику.

Гусака вийміть з розсолу і насухо витріть кухонним рушником.

Потім тушку з усіх боків намажте приготовленим маринадом.

Підготовлену тушку щільно загорніть у фольгу, складену в декілька шарів, і перекладіть її на деко. Запікайте гусака в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2,5–3 годин. Якщо гусак великий, то запікайте довше.

За бажанням можете розкласти навколо тушки крупно нарізану картоплю, щоб вийшов гарнір до птиці. Гусак під медово-соєвим соусом готовий. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в соєвому соусі в духовці Гусак у фользі в духовці Гусак цілком у духовці Гусак цілком у фользі в духовці Різдвяний гусак