Рум’яні шматочки гусака з хрусткою скоринкою приведуть у захват любителів страв із птиці. Під апетитною золотистою шкірочкою ховається дуже соковите м’ясо, розпадається на волокна і добре відходить від кістки. Щоб смак птиці був насиченим, маринувати її рекомендуємо не менше пари годин – так м’ясо повноцінно просочиться ароматним соусом


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гусак – 1.5 кг
  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Приправа для піци – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування запеченого гусака шматочками з хрусткою скоринкою в духовці. Тушку гусака моєму в проточній воді, потім обсушуємо від зайвої вологи і розбираємо гострим ножем на шматки. Якщо є ділянки з надлишком жиру, їх краще зрізати, щоб готова страва не було занадто жирним.

Для приготування маринаду в миску викладаємо сметану. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо часникову кашку в сметану. Також кладемо сіль, суміш спецій для птиці і чорний мелений перець за смаком.

Добре перемішуємо всі інгредієнти. Соус-маринад готовий.

Кожен шматочок гусака обмазуємо приготовленим маринадом. Зручно використовувати для цього силіконову пензлик. Залишаємо птицю на пару годин для маринування.

Потім викладаємо шматочки на деко для запікання і закриваємо фольгою блискучою стороною всередину. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Деко ставимо на середній рівень і запікаємо гусака протягом двох годин. За півгодини до готовності фольгу знімаємо і підрум’янюємо шкірку до золотистого кольору.

Готову птицю дістаємо з духовки, перекладаємо на сервірувальне блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Рецепти на Новий рік