Хачапурі – одне з улюблених страв у нашій родині. Пропоную і вам урізноманітнити свої сімейні сніданки або обіди, і приготувати апетитні хачапурі по-аджарськи в духовці. Домашня випічка виходить повітряної і легкою. А аромат так і манить на кухню.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Масло рослинне – 25 мл
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Імеретинський Сир – 1 кг
- Яйце – 5 шт.
- Вода – 150 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі по-аджарськи в духовці? У глибоку ємність просійте кілька разів пшеничне борошно, скориставшись ситом. Молоко злегка підігрійте, а потім з’єднайте з необхідною кількістю теплої питної води, влийте до борошна. Додайте необхідну кількість солі і цукрового піску. Потім всипте сухі дріжджі. Влийте необхідну кількість рослинного масла. Ретельно перемішайте.
добре вимісіть Тісто руками, при необхідності потроху додаючи борошно. Тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці приблизно на 40-50 хвилин.
тісто трохи обімніть. І залиште для підняття ще на 40 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Сир «Імеретинський» очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці. Влийте необхідну кількість питної води і ретельно перемішайте до однорідної консистенції
Робочу поверхню присипте невеликою кількістю борошна. Тісто розділіть на 5 рівних частин і залиште на 10 хвилин.
Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму. Краї скатайте до центру. Добре заліпіть кінці і надайте тесту форму човники. Таким чином вчините з усіма заготовками з тіста.
За лодочкам рівномірно розподіліть сирну начинку. Човники викладіть на деко, застелене папером для випічки. Хачапурі викладіть на невеликій відстані один від одного. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 220 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 20 хвилин.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою столової ложки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин.
Готові хачапурі акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.
Хачапурі по-аджарськи подавайте на стіл у гарячому вигляді, в кожну човник попередньо викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!
Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник