Смачне бюджетне блюдо на обід або вечерю. Готується ханум дуже просто і виглядає як рулет в тонкій оболонці. Завдяки приготування на пару страву ще виходить і малокалорійним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 700 – 800 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до готування ханума з фаршем і гарбузом. Прямо на стіл посійте необхідну кількість борошна, зробіть у ній поглиблення. В ямочку всипте сіль, розбийте яйце і влийте воду. Замісіть однорідне, гладке і еластичне тісто.

Розділіть тісто на дві частини, потім розкачайте їх в тонкі пласти по 2-3 міліметра товщиною.

Спочатку викладіть фарш, розподіліть його по всій поверхні, не доходячи до країв.

Зелень і гарбуз дуже дрібно наріжте. На фарш розкладіть спочатку зелень, потім подрібнену гарбуз.

По довгій частини тіста скачайте рулет, щільно закріпіть краю. Пластикову форму мультиварки змастіть рослинним маслом і викладіть в неї отриману заготовку.

В чашу мультиварки налийте воду, закрийте кришку, встановіть таймер на 45 хвилин. Після звукового сигналу акуратно вийміть готовий ханум з мультиварки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ханум