Смачне бюджетне блюдо на обід або вечерю. Готується ханум дуже просто і виглядає як рулет в тонкій оболонці. Завдяки приготування на пару страву ще виходить і малокалорійним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 700 – 800 гр.
- Вода – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до готування ханума з фаршем і гарбузом. Прямо на стіл посійте необхідну кількість борошна, зробіть у ній поглиблення. В ямочку всипте сіль, розбийте яйце і влийте воду. Замісіть однорідне, гладке і еластичне тісто.
Розділіть тісто на дві частини, потім розкачайте їх в тонкі пласти по 2-3 міліметра товщиною.
Спочатку викладіть фарш, розподіліть його по всій поверхні, не доходячи до країв.
Зелень і гарбуз дуже дрібно наріжте. На фарш розкладіть спочатку зелень, потім подрібнену гарбуз.
По довгій частини тіста скачайте рулет, щільно закріпіть краю. Пластикову форму мультиварки змастіть рослинним маслом і викладіть в неї отриману заготовку.
В чашу мультиварки налийте воду, закрийте кришку, встановіть таймер на 45 хвилин. Після звукового сигналу акуратно вийміть готовий ханум з мультиварки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ханум