Ханум – це національна узбецька страва. Воно готується з тіста на воді з начинкою з м’яса. Якщо говорити простіше – це великий пельмень з м’ясом і картоплею.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для начинки: –
  • Свинина – 250 гр.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для соусу: –
  • Сметана – 150 мл
  • Вода – 0,5 склянки
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати ханум з фаршем і картоплею на сковороді. У миску просійте борошно, зробіть у ній поглиблення, розбийте туди яйце, всипте сіль і влийте молоко.

Замісіть щільне і пружне тісто. Воно повинно легко відлипати від рук.

М’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте у фарш подрібнений ріпчаста цибуля і картопля. Додайте сіль і спеції за смаком, перемішайте.

В окремій мисці змішайте сметану, приправу хмелі-сунелі і невелика кількість води.

Тісто розкачайте в тонкий прямокутні пласт. На тісто викладіть начинку, розрівняти її ложкою по всій поверхні. Скрутіть тісто в рулет і добре закріпіть краю. Рулет наріжте на кілька рівних частин.

Приготуйте засмажку. Моркву і цибулю очистіть і мело наріжте. Обсмажте овочі на рослинному маслі. Поверх овочевий засмажки викладіть заготовку з тіста і м’яса, полийте сметанним соусом.

накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте ханум 25-30 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді разом із засмажкою та сметанним соусом.

Приємного апетиту!

Ханум