Ханум – це національна узбецька страва. Воно готується з тіста на воді з начинкою з м’яса. Якщо говорити простіше – це великий пельмень з м’ясом і картоплею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для начинки: –
- Свинина – 250 гр.
- Яловичина – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 5 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Для соусу: –
- Сметана – 150 мл
- Вода – 0,5 склянки
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати ханум з фаршем і картоплею на сковороді. У миску просійте борошно, зробіть у ній поглиблення, розбийте туди яйце, всипте сіль і влийте молоко.
Замісіть щільне і пружне тісто. Воно повинно легко відлипати від рук.
М’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте у фарш подрібнений ріпчаста цибуля і картопля. Додайте сіль і спеції за смаком, перемішайте.
В окремій мисці змішайте сметану, приправу хмелі-сунелі і невелика кількість води.
Тісто розкачайте в тонкий прямокутні пласт. На тісто викладіть начинку, розрівняти її ложкою по всій поверхні. Скрутіть тісто в рулет і добре закріпіть краю. Рулет наріжте на кілька рівних частин.
Приготуйте засмажку. Моркву і цибулю очистіть і мело наріжте. Обсмажте овочі на рослинному маслі. Поверх овочевий засмажки викладіть заготовку з тіста і м’яса, полийте сметанним соусом.
накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте ханум 25-30 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді разом із засмажкою та сметанним соусом.
Приємного апетиту!
Ханум